Mindig, amikor Bécsben vagyok, útba ejtem a főutcán a kínai sült tésztás pultot. A csirkés noodlejüknél finomabbat szerintem még kínában sem csinálnak, de mivel körülményes lenne minden egyes alkalommal kimenni Bécsbe, amikor megkívánok egy kis sülttésztát, kénytelen voltam kikísérletezni egy finom receptet. A végeredmény finom lett, de persze nyomába sem ér az eredetinek.
Hozzávalók:
- egy csirkemell
- fél, egy fej lilahagyma
- egy kevés borsó
- 2-3 fej gomba
- egy kisebb répa
- fél csomag rizstészta
- só, bors, szójaszósz, chilipaprika, őrölt gyömbér, szezámmag
Elkészítés:
A csirkét vágd fel kisebb kockákra, sózd és borsozd be ízlés szerint, adj hozzá egy kis őrölt gyömbért, ha szereted a csípőset, akkor chilipaprikát, áztasd be egy kis szójaszószba, és hagyd pácolódni pár óráig. Vágd fel a zöldségeket (én a hagymát karikákra, a répát csíkokra, a gombát pedig kis kockákra vágtam), és tedd fel a tésztát főni. Ha nem sikerül rizstésztát szerezni, akkor jó a sima spagetti is, de élelmes és olcsó megoldás az is, ha 4-5 darab 50 forintos Tesco-s Smack leves utánzatot veszel és annak a tésztáját főzöd meg. Egy nagy serpenyőben kis vajon süsd meg a csirkét, majd amikor már kívül-belül átsült, add hozzá a zöldségeket. Lefedve hagyd őket egy kicsit főni, aztán amikor a zöldség már egy picit megpuhult, öntsd ki egy edénybe az egész alól a levet, majd pirítsd a húst és a zöldségeket még kb. egy percig. Ha kész a tészta, szűrd le, öblítsd le, csepegtesd le, aztán mehet az is a serpenyőbe. Jó alaposan forgasd össze a húst és a zöldségeket a tésztával, majd amikor már a tészta is kezd "pirulni", vedd le a tűzről és kész. Tálaláskor szórd meg jó sok szezámmagal, és locsold le egy kicsit az előzőleg "lecsapolt" vajas, szójaszószos, fűszeres lével.