Az előző palacsintás bejegyzésemet egészíteném ki egy rendkívül egyszerű házi csokiszirup recepttel. Nagyon sok bolti változatotot lehet találni az ilyen öntetekből, de az összes tele van színezékekkel és tartósító szerrel. Ez öt perc alatt kész van, két-három hónapig is eláll és alig kell hozzá valami.
Hozzávalók:
- Fél bögre natúr kakaópor (nem instant!)
- Egy bögre víz
- Két bögre cukor
- Egy tasak vaníliás cukor
- Fél teáskanál só
Elkészítés:
Egy kis lábasban keverd össze a vizet és a kakaóport, kezd el melegíteni, majd amikor már csomómentesre elkeverted, add hozzá a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot! Keverd még 3-5 percig, majd hagyd pár percig állni. Lezárható edényben (én csatosüveget használtam) tárold, elvileg 3 hónapig eláll, de biztos, hogy nem fog addíg kitartani. :)
Kíválóan lehet használni öntetként fagyira, palacsintára, süteményekre, de tejben vagy kávéban feloldva (1-2 teáskanál/1 deci) is isteni.