Soha nem ettem meg a sütőtököt, kifejezetten utálom az ízét, ezért is voltam szkeptikus, amikor anyukám nemrég előállt azzal az ötlettel, hogy sütőtök krémlevest akar főzni. A dolog aztán olyannyira jól sült el, hogy december végén a karácsonyi vacsorámon is ezt készítettem el a vendégeimnek és óriási sikert aratott, mindenki elkérte a receptjét. Remélem nektek is ízleni fog ez a könnyű, egyszerűen elkészíthető és nagyon finom előétel, amit ráadásul még a vegánok is megehetnek.
Hozzávalók:
- Fél sütőtök
- Egy nagyobb vöröshagyma
- Két szem krumpli
- 1 liter zöldségleves alaplé (Használhatsz leveskockát, de inkább igazi levesből főzz!)
- Olivaolaj
- Só, bors
Elkészítés:
- A megtisztított sütőtököt, a krumplit és a hagymát kockázd fel, rakd bele egy tepsibe, öntsd nyakon egy kevés olivaolajjal és 180 fokon süsd kb fél óráig.
- Forrald fel a zöldségleves alaplevet, majd sózd és borsozd meg ízlés szerint.
- Vedd le a tűzről a levet, rakd bele a sült zöldségeket és botmixerrel pürésítsd össze az egészet.
- Egy tányér forró levesbe rakhatsz egy-két teáskanál joghurtot, a kettő isteni együtt.
Konkrétan ennyi az egész, sütéssel együtt 40 perc alatt kész is van. Remélem kipróbáljátok ti is, biztos vagyok benne, hogy még a legnagyobb sütőtök hatereknek is ízleni fog. :)
(a képet innen loptam, mert elfelejtettem lefényképezni a sajátomat)