Hozzávalók:
- Egy kiló csirkeszárny
- 5 ek chilipaprika por
- 3 ek sültcsirke fűszersó
- só, bors
- 1 ek méz
- 10 deka vaj vagy margarin
- 1 kk erőspista
Elkészítés:
A fűszersót és a chilipaprikát keverd össze. A megmosott és megtisztított csirkeszárnyakat ízlés szerint sózd és borsozd be, majd egyenletesen oszlasd el rajta a fűszerkeveréket. Ezt letakarva tedd be a hűtőbe egy-két órára. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, a szárnyakat pedig rendezd el egy tepsiben. Olvaszd meg a vajat, keverj hozzá egy kis erős pistát, meg mézet, és egy kanállal locsold rá a lötty felét a szárnyakra. Ezután a tepsit takard le alufóliával, és süsd kb. fél, háromnegyed óráig. Ezután vedd ki, öntsd rá a maradék vajas keveréket, és dobd még vissza az egészet immár fólia nélkül a sütőbe pár percre. Rukkolás, vagy petrezselymes krumplipürével ajánlom. :)